Чому не відбивається стемпінг? 7 правил ідеального стемпінгу

Майже на кожному базовому курсі по манікюру я чула від дівчат фразу :
«Я не думаю, що у мене вийде, адже я не вмію малювати дизайни»
І кожен раз я відповідала, що зараз майстру манікюру не обов’язково вміти малювати, адже існує багато технік і способів створення дизайнів які не вимагають навичок малювання. Одна з них- стемпінг, про який я пропоную далі поговорити більш детально.
Сам термін «стемпінг» виник від англійського слова «stamping» тобто «друк,штампування». В nail світі він передбачає перенесення малюнка зі спеціальних пластин на нігтьову пластину клієнта за допомогою штампа і скрапера.
Особисто для мене це один з найулюбленіших видів дизайну і що також є важливим - економний. Чому?
Вам достатньо всього один раз придбати набір для стемпінгу і потім ви можете повторювати його 10-20-100 разів, в той час як навіть ті самі наліпки повторно вже не використаєш.

Що ж входить в набір для стемпінгу :
- штамп
- скрапер
- пластини
- лаки
- засіб для зняття лаку
- скотч або валик для одягу
1.jpg
Важливо розуміти, що від якості цих матеріалів залежить ваш успіх в підкорені стемпінгу. Пропоную більш детально поговорити про те , які помилки ви можете допускати в роботі :

1. - Обирати замість професійних лаків для стемпінгу - звичайні лаки.
Різниця між ними в тому, що перші є більш пігментованими ніж другі, тому навіть якщо вам вдасться відпечатати малюнок ви не зможете досягти яскравого відбитку на жодному кольорі окрім білого.
+ Обирайте професійні лаки, штампи, скрапери! В арсеналі Dark зібрані найзручніші лаки , які мають гарну пігментацію і дають вам необхідну кількість часу для роботи. Пластини мають якісне , глибоке тиснення , тому дають чіткий відбиток .

2. - Працювати повільно.
+ Швидко треба і наносити лак на пластину, і переносити малюнок на штамп.

3. - Сильно тиснути на штамп.
+ Під час роботи зі штампом вам потрібно легенько перекатувати його по пластині.
2.JPEG
3.JPEG
4. - Протирати штамп ацетоновмісними рідинами. Вони пошкоджуджують його структуру.
+ Прибирати залишки лаку слід об скотч , або валик для одягу. У випадку з пігментами або втиркою буде достньо води чи Nail PREP
5. - Наносити багато лаку на пластину.
+ Звісно все залежить від малюнка: на великі потрібна більша кількість, на маленькі менша, але наносити його на всю поверхню не потрібно.
6. - Погано видаляти залишки лаку з пластин і скраперу. Підсохнувши на пластині вони забʼють глибину тиснення і відповідно малюнок не відштампується. Залишки на скрапер і підсохнувши роблять його поверхню не рівною.
4.JPEG
7. - З великими малюнками працюєте швидко , з маленькими навпаки повільно
+ Натомість навпаки, після нанесення лаку на великі малюнки треба дати лаку пару секунд підсохнути, а потім відбивати його на штамп. З маленькими слід працювати швидко рідкими лаками.
5.jpg
6.jpg
8. - Купувати не якісні пластини і штамп.
9. - Допускати технічні помилки під час роботи.
+Тримайте скрапер під кутом 45° до пластини і за 1-2 впевнених рухи приберіть лак в будь яку сторону. Обирайте прозорі штампи так вам буде легше орієнтуватись у перенесенні малюнку на ніготь. Працюйте швидко , не тисніть на штамп.
7.JPEG

Також однією з най розповсюдженіших проблем зі стемпінгом є скатування топу під час закріплення малюнку. Причина тут одна- конфлікт топу з матеріалом який був задіяний в роботі, а от яким саме слід зʼясувати. Це можуть бути і залишки рідини для зняття, залишки липкої частини скотчу на штампі ( спробуйте замінити скотч на валик для одягу) , і навіть конфлікту топу з самими лаками. Якщо ви спробували все замінити і нічого вам не допомогло, тоді моя порада - перекривати нігтики по одному спочатку рідкою базою або прозорим лаком, а далі фіксувати топом. Також не забувайте перевірити , чи не тягне ваш матовий топ за собою лаки , бо це трапляється доволі часто і дуже шкода на фінальному етапі зіпсувати роботу. Раджу звернути вашу увагу на матовий топ від Dark адже з ним такої проблеми немає.
8.jpg
Ще проблеми можуть виникнути якщо ви прибрали липкий шар з гель-лаку і після цього малюнку більше немає до чого липнути під час переносу наприклад реверсивного стемпінгу. В такому випадку вам не треба наносити ще один шар лаку ,достатньо буде пройтись тоненько Ultrabond .
9.jpg

А тепер перейдемо до творчого моменту .
Стемпінг це не тільки однотонний відбиток , стемпінг має неймовірно велику кількість технік виконання :

- звичайний
10.jpg

- Реверсивний
11.jpg

- Багатошаровий
12.jpg

- Тіньовий
13.jpg

- Градієнтний
14.jpg

- Трафаретний

Робити його можна :
- лаками
- Гель фарбою
- Втиркою
- Пігментами
15.jpg

Ви навіть можете не використовувати пластини , а малювати пензликом прямо на штампі , відпечатати відбиток свого пальця, змішати лаки на плоскій поверхні скрапером і перенести цілим відбитком на ніготь.

Без перебільшень у виконанні стемпінгу вас можете обмежити лише недостатність досвіду і практики , тому пробуйте як можна частіше і тренуйтесь на тіпсах якщо поряд немає клієнтів.

Щоб підсумувати хочу виділити 7 правил ідеального стемпінгу :
  1. Використовуйте лише якісні пластини, лаки і скрапери!
  2. Працюйте швидко і впевнено!
  3. Не тисніть на штамп!
  4. Обирайте прозорі штампи без дна
  5. Перед перенесенням цілісного малюнку на ніготь не забувайте відштовхнути кутикулу і бокові валики!
  6. Не наносьте багато лаку на пластину!
  7. Слідкуйте за чистотою вашого обладнання!


Дуже сподіваюсь, що мої поради допоможуть вирішити ваші проблеми з якими ви можливо вже встигли зіштовхнутись або ж надихнути вас зануритися в світ Стемпінгу , якщо ви раніше думали, що дизайни це не ваше.
Я вірю і впевнена, що у вас все вийде.

З вами була майстер з 7ми річним стажем та інструктор Анастасія Сухова.
 https://www.instagram.com/cyxova_nails?igsh=ZGNmYmo1cWx5ZnR4

Зміст

Оцінка матеріала:

Авторизуйтесь, щоб проголосувати

Кількість голосів: 1

Середній бал 5 / 5

17.04.2024

5

Оцінили: 1

Поділитися: fb pin tg